Om oss

Välkommen till en sida som uteslutande ska handla om Malmö och där störst fokus kommer att ligga på företagande. Hur är det att driva ett företag i Malmö? Vad ska man tänka på för att lyckas? Vilka branscher är mer konkurrensutsatta än andra – och vilka branscher ser man en mindre konkurrens inom? Vi går igenom allt detta och tittar samtidigt lite närmare på hur näringslivet agerar och vilket stöd som finns.

Vi som skriver är själva vana företagare och vi är samtliga födda och uppväxta i Malmö. Vi har sett vilken resa staden gått igenom och vi har sett hur man gått från uträknad fram till den enorma tillväxt man ser idag. Vi kommer att gå igenom den resan och samtidigt blicka framåt: hur ser framtidens företagande i Malmö ut? Hur kommer närheten till Europa att påverka oss – positivt som negativt – i framtiden och hur kan vi, tillsammans med andra skånska städer, agera för att driva hela regionen framåt? Vi kommer att titta närmare på allt detta och mycket, mycket mer.

Malmö går en ljus framtid till mötes, det är vi fullkomligt övertygade om. Ingen annan region i Sverige har samma förutsättningar som vi. Framtiden ser ljus ut, nästan himmelsblå – eller hur?